Najem Božička na dom, v podjetje, v lokal ali na prireditev ni enostavna zadeva. Ker so prazniki in otroci željno pričakujejo vse tri dobre može, jih ne smemo razočarati. Izberemo izvajalca, ki ima leta izkušenj in ne tistega, ki z velikim rompopomom oglašuje. Obisk Božička je za otroke resna izkušnja, ki je ne pozabijo kar tako. Zagotovimo, da se bodo sproščeno zabavali in Božička ne bodo povezovali samo z darili, ampak tudi s prijetnim druženjem in zabavo. 20 let ustvarjanja in izkušenj  tomi@zabavazaotroke.si   031 471 989 – Tomi

Ali ste morda razmišljali pripraviti pisano, pravljično in čarovno Božično presenečenje za otroke zaposlenih v Vašem podjetju? Najem božička.

Najem Božička za podjetja ali na dom

Ste vedeli, da obstaja Božiček, ki pride kamorkoli si zaželite? Tudi k vam… Predstavljamo vam velikega, glasnega in toplega Božička. To je Božiček, ki bo razveseljeval otroke s svojo toplino, igrivostjo, pisano domišljijo, modrostjo ter seveda tudi z darili. Najem Božička za vsako priložnost.

OBISK BOŽIČKA, DEDKA MRAZA ALI MIKLAVŽA PO DOGOVORU!

ZA PODJETJA – Z ZABAVNO SPREMLJEVALNO IGRICO ALI BREZ.

Specializirani smo za manjša podjetja, ki imajo lasten prostor! Vendar brez problemov izvedemo predstavo kjerkoli drugje. Ker kljub temu, da še nismo začeli s promocijo, ima Božiček že nekaj terminov zasedenih, vas prosimo, da o vaši odločitvi kmalu premislite in nas obvestite na tel 031 471 989 (TOMI) ali tomi@zabavazaotroke.si . Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja in se dogovorili za vse vaše želje.

15 let ustvarjanja in izkušenj nam dajo še posebno težo!

NAVEDENO VELJA TUDI ZA NAJEM DEDKA MRAZA, MIKLAVŽA IN VELIKONOČNEGA ZAJCA!

Vsi trije dobri možje pridejo tudi na dom!

najem božička

najem božička

Naše predstave so smešne, polne situacijske komike, razumljive vsem starostnim skupinam. Niso predolge, otrokom ni potrebno slediti zapleteni vsebini. So interaktivne, saj otroci v njih aktivno sodelujejo in se zabavajo. Na koncu cela ekipa ostane na prizorišču toliko časa, da se vsi fotografirajo.

Najem Božička, najem dedka Mraza ali Najem Miklavža – je možen s predstavo ali brez. Seveda predstavo priporočamo zaradi večjih otroških nasmehov in prazničnega vzdušja 🙂

Na vsaki predstavi sodelujeta še dve maskoti, ki otroke pričakata pred vhodom in delita bombone in 2 jelenčka, ki med predstavo prineseta skrinjo z zakladom. Poskrbimo tudi za nekaj božične glasbe in atmosfero. Pripravljenih imamo več zanimivih predstavic, zato le povprašajte na tomi@zabavazaotroke.si OGLEJTE SI GALERIJO

najem božička

najem božička

Najem Dedka Mraza  tukaj >>

Najem Miklavža  tukaj >>

božiček

božiček

Decembrski obisk Božička, dedka Mraza ali Miklavža je za otroke res posebno doživetje – zato mora biti pripravljeno in izvedeno profesionalno.

Otroci Božička nestrpno pričakujejo, njihov fokus je usmerjen na njegov prihod in darila. Zato mora biti program pred prihodom Božička izredno zanimiv, zabaven in ne predolg. Dolgočasne in predolge igrice, ki se vlečejo v nedogled niso primerne. Dodaten program mora biti zabaven in krajši. Takih prireditev se udeležijo otroci vseh starosti, zato je pomembno, da se zabavajo vsi! Situacijska komika, atraktivni liki in maskote in čisto enostavna zgodba so najbolj primerni za tako priložnost.

najem božička

najem božička

Božiček je novodobna mitološka osebnost, ki obdaruje pridne otroke v noči pred božičem, to je s 24. na 25. december. Lik Božička se je razvil v Združenih državah Amerike, prvič pa se je omenjal v pesmi The night before Christmas iz leta 1823. Svojo značilno rdeče-belo podobo je Božiček dobil leta 1931 izpod peresa risarja Haddona Sundbloma v reklamni akciji podjetja Coca-cola.

  Božiček naj bi stanoval na severnem tečaju, oblečen je v škratovska oblačila rdeče barve z belo krzneno obrobo, prevaža pa se s sanmi, ki jih po zraku vleče devet severnih jelenov.  Prvotno je bilo teh jelenov osem (njihova imena so Tresko (Dasher), Plesko (Dancer), Skočko (Prancer), Hudko (Vixen), Kometko (Comet), Kupidko (Cupid), Plamenko (Donder) in Blisko (Blitzen)), leta 1939 pa se je v pesnitvi Roberta L. Maya pojavil tudi jelenček Rudolf z rdečim noskom, dostavi vsa darila, kar pomeni, da obišče 832 domov vsako sekundo. Malo za šalo, malo za res.ki je prvi v Božičkovi vpregi. Božička na poti spremljajo tudi škratje, glede na časovne cone pa naj bi imel Božiček na voljo 31 ur

najem božička

najem božička

Še nekaj zanimivosti o božiču:

Datum za praznovanje božiča naj bi izbral cesar Konstantin.

Električne božične lučke so prvič uporabili leta 1854.

Za božič se proda največ diamantov.

Najbolj prodajana moderna božična pesem je White Christmas Binga Crosbya.

OBISK BOŽIČKA, DEDKA MRAZA ALI MIKLAVŽA PO DOGOVORU!

ZA PODJETJA – Z ZABAVNO SPREMLJEVALNO IGRICO ALI BREZ.

Specializirani smo za manjša podjetja, ki imajo lasten prostor! Vendar brez problemov izvedemo predstavo kjerkoli drugje. Ker kljub temu, da še nismo začeli s promocijo, ima Božiček že nekaj terminov zasedenih, vas prosimo, da o vaši odločitvi kmalu premislite in nas obvestite na tel 031 471 989 (TOMI) ali tomi@zabavazaotroke.si . Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja in se dogovorili za vse vaše želje.

15 let ustvarjanja in izkušenj nam dajo še posebno težo!

NAVEDENO VELJA TUDI ZA NAJEM DEDKA MRAZA, MIKLAVŽA IN VELIKONOČNEGA ZAJCA!

Vsi trije dobri možje pridejo tudi na dom! Iz Wikipedije, proste enciklopedije Božiček je novodobna mitološka osebnost, ki obdaruje (pridne) otroke v noči pred božičem (s 24. na 25. december). V angleščini se po navadi imenuje Santa Claus (kratko Santa), v nemščini Weihnachtsmann, v italijanščini Babbo Natale, v francoščini Père Noël.

 
 
najem božička

najem božička

Lik Božička se je razvil v Združenih državah Amerike, v talilnem loncu različnih kultur in tradicij.

Nizozemski priseljenci so v Ameriki praznovali svetega Miklavža na podoben način, kot ga poznamo tudi pri nas. Temu praznovanju so se priključila nekatera druga izročila zlasti iz Skandinavije. Nastal je novodobni mit, ki je bil verjetno prvič objavljen v letu 1823 pod naslovom The Night before Christmas (Noč pred božičem). Avtor pesmi ni točno znan, najpogosteje pa v zvezi s tem omenjajo Clementa Clarka Moora in Henryja Livingstona Jr. V pesmi se Božiček prevaža na sankah, ki jih po zraku vlečejo severni jeleni. V pesmi so zapisana celo imena severnih jelenov, a med njimi ni Rudolfa. Jelenček Rudolf se je pojavil prvič šele v letu 1939 v pesnitvi Roberta L. Maya, ki je bila podlaga za znano popevko Johnnyja Marksa: Rudolph, the Red-Nosed Reindeer (Rudolf, jelenček z rdečim nosom).

Najem Božička

V letu 1931 je risar Haddon Sundblom v reklamni akciji podjetja Coca-Cola prvič narisal Božička v rdečih oblačilih z belo obrobo. Ta podoba je kmalu postala svetovni standard za Božička in s tem neplačan reklamni agent za Coca-Colo.

Mit o Božičku se je razširil iz Amerike tudi v druge dežele sveta, zlasti preko ameriških filmov in glasbe.

V Sloveniji v preteklosti Božiček v zgoraj predstavljeni obliki sploh ni bi znan – na božič so Slovenci praznovali dan Jezusovega rojstva. Le ponekod se je med Slovenci prijel nemški običaj, da na božič otroke obdaruje Kristkindl (nemško: Christkind – Dete Kristus), ki so ga včasih poslovenjeno imenovali tudi Božiček (tj. Mali Bog oziroma Dete-Bog). Pesem v reviji Cicibanu leta 1949 (št. 4, str. 56-57) omeni tovrstnega Božička: »[…] A nekdanji je božiček ves drugačen bil možiček […].«

Pozneje vera ni bila zaželena v javnosti, zato tudi niso bila dovoljena javna praznovanja božiča v nobeni obliki. Edini mitološki dobrotnik, ki ga je komunistična oblast dovoljevala, je bil iz Sovjetske zveze uvoženi Dedek Mraz. Ob razpadu Jugoslavije so k nam prišli tudi vsi ameriški komercialni prazniki, vključno z ameriškim božičem in Božičkom. V zadnjih letih je Božiček razširjen zlasti med neverujočimi, sveti Miklavž pa med verujočimi Slovenci. Kljub pojavu Božička je Dedek Mraz še vedno prisoten predvsem v šolah in vrtcih, pogost pa je tudi v podjetjih (obdarovanje otrok zaposlenih) in na javnih prireditvah za otroke v večjih mestih.
Od Miklavža in Dedka Mraza se Božiček loči zlasti po naslednjih lastnostih:
  • Domovanje: Božiček stanuje na severnem tečaju (ali na skrajnem severu Skandinavije).
  • Datum: Božiček obdaruje otroke na božično jutro – 25 decembra.
  • Oblačila: Oblečen je v škratovska oblačila rdeče barve z belo krzneno obrobo.
  • Spremstvo: Spremljajo ga škrati.
  • Prevoz: Pripelje se sanmi, ki jih po zraku vlečejo severni jeleni. Prvi v vpregi je jelenček Rudolf.

KONTAKT    tomi@zabavazaotroke.si    ali 031 471 989-Tomi, 24h/vsak dan

Za vse informacije in prijave smo Vam vsak dan na voljo na 031 471 989 (Tomi) Lahko nam tudi pišete na tomi@zabavazaotroke.si

To Top